Helgen 23.-25. september vil det i år som i fjor bli avhold studentmesterskap i fotball og sandvolleyball her i Sogndal. Dette er vi i Studentspretten meget stol over, og håper at du kan være med på å gjøre dette til den idrettsfesten det kan bli! Her er det invitert studentidrettslag fra hele landet, så denne helgen blir Sogndal inntatt av hele studentidrettsnorge.

cropped-cropped-cropped-cropped-logo-coverphoto1-e1441182861584.jpg

Dette er det høyeste du kommer innen studentidrett i Norge, og de som kommer seirende ut av disse, kvalifiserer seg til neste års Student-EM. Disse er da i Portugal for fotball og i Kroatia for Sandvolleyball. Begge disse mesterskapene finner da sted i slutten av juli 2017.

For å delta i fotball må du være medlem av en klubb tatt opp av NSI, og vise gyldig semesterkort som bevis for studentstatus. I fotball kan laget supplere med opptil 25% ikke-studenter ved behov. Det spilles 11’er for herrer og 7’er for damer.

til-nettside-3_size-large (1)

Sportslig

Sandvolleyball

Turneringa kjem til å ha ein herreklasse og ein kvinneklasse. Og kvar klasse vil ha grupper som består av opp til 4 lag. Kampane vil bli fordelt på 3 baner. Dette er alle baner som ligger ute.

Alle kampane vil bli spelt til best av tre sett.

Vinnarane av turneringa går av med tittelen Studentmeistrar og er da kvalifisert til student-EM i Split i Kroatia 2017.

Fotball

Turneringa kjem til å ha ein herreklasse og ein kvinneklasse. I herreklassen vil vere 11’er og laget kan bestå av maksimalt 20 spelarar. Kvinneklassen vil vere 7’er og laget kan bestå av maksimalt 14 spelarar. Kampane vil bli fordelt på 5 baner. 3 av banene ligger i Sogndal med gangavstand. Dette er ei innandørs og ei utandørs kunstgrasbane og ei grasbane. Dei 2 andre ligger på Kaupanger som er 10 min med buss frå Sogndal. Banene på Kaupanger vil berre bli brukt dersom det blir påmeldt meir enn 24 lag.

I innleiande kampar vil kvar gruppe bestå av opp til 4 lag. Desse kampane vil bli spelt i 2*15 min. Sluttspelkampane vil bli spelt i 2*20 min, medan finalane vil bli spelt i 2*30 min på Fosshaugane Campus.

Vinnarane av turneringa går av med tittelen Studentmeistrar og er da kvalifisert til Student-EM i Porto, Portugal 2017.

Sosialtcropped-1929383_756022094533638_7318281882055111094_n.jpg

Turneringa vil bestå av langt meir enn den klassiske turneringa. Sidan det er både sandvolleyball og fotball er det mange kampar å følgje med på og mange å oppleve Sogndal saman med. Elles vil det vere forskjellige aktivitetar. Blant aktivitetar kan ein delta på klatring i ein av Nordens beste klatreveggar, konkurransar, og grilling mm. Det vil også vere god stemning på studenthuset Meieriet.

Etter finalane på laurdag, blir det bankett med premieutdeling. Banketten vil vere i Høgskulebygget. Her vil det bli servert middag til alle deltakarane som er inkludert i påmeldingsavgifta. Deretter vil vi fortsette med konsert på studenthuset.

 

 

Transport

Å komme seg til Sogndal kan vere ganske spennande. Det er fleire moglegheiter som buss, fly og hurtigbåt fra Bergen mm. Både sandvolleyballbanane og fotballbanane ligg i gangavstand til overnattinga.

Dersom mange lag melder seg på i fotball, skal vi også bruke to baner som ligger på Kaupanger. Det vil då bli arrangert busstransport til Kaupanger om morgonen og tilbake når kampane er ferdigspelt for dei laga dette gjeld, dette blir dekka av arrangementet.

Overnatting

Dersom de ønskjer å komme på torsdag, ordnar vi med overnatting. Dette kan vere føremålsvennleg for dei som reiser langt og som ikkje rekk å vere i Sogndal innan fredags morgon.

Vi vil ordne med overnatting i klasserom til besøkande lag. Deltakaravgifta med overnatting dekker overnatting under meisterskapet frå torsdag til søndag. Det vil vere gangavstand til banene.